Telekom Srbija uveo je na tržište Srbije atraktivnu uslugu - IPTV, koja će građanima ponuditi sasvim novo iskustvo gledanja televizije.
Mondo

Nova usluga, pod nazivom Open IPTV, pružiće korisnicima Telekoma Srbija mogućnost uređivanja sopstvenog programa i odabir niza korisnih dodatnih usluga.
IPTV, kao medij budućnosti, predstavlja digitalnu televiziju koja se emituje putem Interneta i, za razliku od postojećih oblika distribucije TV sadržaja, kao novinu uvodi široku interaktivnost i visoku personalizaciju televizijskih sadržaja. Potpuni uvid u programske šeme, mogućnost naprednog pretraživanja programa, detaljne informacije o programu koji se trenutno gleda, kreiranje liste omiljenih kanala, elektronska videoteka - samo su neke od naprednih mogućnosti koje će po prvi put biti dostupne gledaocima u Srbiji.

U nastojanju da novu uslugu što više približi korisnicima, Telekom Srbija će u promotivnom periodu određenom broju svojih ADSL internet korisnika ponuditi na probu Open IPTV, kako bi se uverili u sve prednosti ove televizije budućnosti. Na taj način, korisnicima ADSL paketa Telekoma Srbija zapravo će biti poklonjena izuzetna prilika da prvi probaju novu uslugu, u periodu od mesec dana, i da potom odluče da li je ova moderna televizija nešto što svakako moraju imati.
Korisnici koji se prijave u promotivnom periodu, od 15. oktobra do 30. novembra, dobijaju Set top Boks i sve Open IPTV pakete - Osnovni, HBO, Za odrasle i Fun. Uvođenjem usluge IPTV, korisnici dobijaju mogućnost da po prvi put televiziju prilagode sebi i to do najsitnijih detelja, lako i jednostavno putem interaktivnog vodiča kroz TV program i dodatne usluge.

Jedinstvenu dimenziju novoj televiziji daju dodatne usluge, pre svega Video na zahtev, koja korisniku omogućava da iz fotelje, daljinskim upravljačem, pretražuje bazu filmova, odabere željeni film i odgleda ga u naredna 24 časa.
U ponudi Telekoma Srbija nalazi se veći broj domaćih i stranih filmova, kao i drugih zanimljivih video sadržaja (kocerata, autorskih emisija) i ta baza će se stalno dopunjavati i uvećavati.
Opcija Snimanje omogućava korisniku da sam programira snimanje određenih sadržaja čak i sa više kanala istovremeno, izborom kanala, emisije, trajanja i drugih parmetara.

Zahtev za uvođenje usluge Open IPTV može se podneti u svim korisničkim servisima Telekom Centra, na sajtu www.telekomcentar.com, kao i pozivanjem Kontakt centra na 9813 ili 064/789.